Hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie EcoFin

Full time Position

Belgium

Belgische politie - Police belge

Government/ Charity/ Public Institution/ Other50K employeesPublic / Government / Education / Armed Forces

Published on April 16, 2024

 • Contract

  Full time Position

 • Location

  Belgium

 • Start date

  As soon as possible

 • Study level

  Bachelor level or equivalent

 • Remote working

  Partial

Belgische politie - Police belge illustrationFraudebestrijding. Dat is het keyword voor hoofdinspecteurs met bijzondere specialisatie EcoFin bij de Federale Gerechtelijke Politie. 

Samen met jouw collega’s strijd je tegen witwassen, zware sociale, fiscale,

economische en financiële criminaliteit. Misdaad mag immers niet lonen.

Als gespecialiseerd hoofdinspecteur leid je je eigen onderzoeken, maar bied je ook ondersteuning aan collega’s van andere onderzoeksafdelingen voor het financiële luik in hun dossiers (witwassen, opsporen van bankrekeningen,

offshorebedrijven,…).

Het is de multidisciplinaire aanpak van een dossier die de kansen verhoogt om criminele organisaties doeltreffend aan te pakken en het illegaal verkregen geld te recupereren en terug te geven aan de maatschappij!

Inbeslagnames van cash, doorverkoop van onroerend goed of van luxegoederen, liquidatie van lege vennootschappen: je valt de georganiseerde misdaad rechtstreeks aan waar het pijn doet: in zijn portemonnee.

Is financieel onderzoek jouw stokpaardje? Ben je geïnteresseerd in virtual currencies, vreemde valuta? Heeft de sociale wetgeving geen geheimen voor jou? Goochel je met cijfers en balansen? Geef betekenis aan je werk!

Er zal een infosessie voor de geïnteresseerde kandidaten plaatsvinden op 18 maart 2024 om 13.00 uur, via Teams. Inschrijven via deze link.


FEDERALE GERECHTELIJKE POLITIE

De Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) is een component van de Federale Politie.

DGJ heeft drie taken: het opsporen en bestrijden van ernstige en georganiseerde criminaliteit, het verlenen van zeer gespecialiseerde ondersteuning aan zijn partners en het uitvoeren van onderzoeken die verband houden met georganiseerde criminaliteit die een nationale of zelfs internationale dimensie hebben.

De Federale Gerechtelijke Politie houdt zich bezig met complexe criminaliteitsfenomenen zoals cybercriminaliteit, economische en financiële criminaliteit, mensenhandel en - smokkel, pedocriminaliteit, drugshandel, terrorisme, ecocriminaliteit (milieucriminaliteit), enz. 

DGJ biedt eveneens gespecialiseerde technische ondersteuning door middel van ICT-deskundigen, misdrijfanalisten, forensisch onderzoek evenals enkele bijzondere opsporingsmethodes en missies van de speciale eenheden.

Om nieuwkomers te begeleiden Stel je vragen of maak een afspraak om een collega te ontmoeten: < email deleted for security reasons >

Application deadline

Not given

Job Category

Financial Services

More about the company

Belgische politie - Police belge logo

Belgische politie - Police belge

Officiële pagina van de Geïntegreerde Politie