Hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie ICT

Full time Position

Belgium

Belgische politie - Police belge

Government/ Charity/ Public Institution/ Other50K employeesPublic / Government / Education / Armed Forces

Published on April 16, 2024

 • Contract

  Full time Position

 • Location

  Belgium

 • Start date

  As soon as possible

 • Study level

  Bachelor level or equivalent

 • Remote working

  Partial

Belgische politie - Police belge illustrationElke klaviertoets laat sporen na in een computersysteem.

Als hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie ICT bij de Federale Gerechtelijke Politie is het je taak digitaal sporen te identificeren en er optimaal gebruik van te maken. De technologie is vandaag alomtegenwoordig. Ze groeit met rasse schredenen wordt steeds complexer.Onze Computer Crime Units (CCU) zijn overal in België aanwezig: binnen de gedecentraliseerde gerechtelijke directies (RCCU) en de centrale Directie van de bestrijding van de zware en georganiseerde criminaliteit (FCCU).

Als lid van een CCU geef je operationele ondersteuning bij huiszoekingen en verhoren, voer je forensische analyses van ICT-systemen uit, stel je je resultaten ter beschikking van rechercheurs, bied je gespecialiseerde technische ondersteuning. Je doet aan open source onderzoek en werk je aan typische cybercrime zaken: computervervalsing, computerfraude, hacking en sabotage.

Maak een verschil door je IT-vaardigheden te gebruiken: bestrijd samen met ons cybercriminaliteit, assisteer dagelijks andere rechercheurs en sluit je aan bij teams van gepassioneerde collega’s waar je je vaardigheden

ontwikkelt terwijl je missies uitvoert die belangrijker zijn dan ooit.

Er zal een infosessie voor de geïnteresseerde kandidaten plaatsvinden op 18 maart 2024 om 13.00 uur, via Teams. Inschrijven via deze link.

FEDERALE GERECHTELIJKE POLITIE

De Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) is een component van de Federale Politie.

DGJ heeft drie taken: het opsporen en bestrijden van ernstige en georganiseerde criminaliteit, het verlenen van zeer gespecialiseerde ondersteuning aan zijn partners en het uitvoeren van onderzoeken die verband houden met georganiseerde criminaliteit die een nationale of zelfs internationale dimensie hebben.

De Federale Gerechtelijke Politie houdt zich bezig met complexe criminaliteitsfenomenen zoals cybercriminaliteit, economische en financiële criminaliteit, mensenhandel en - smokkel, pedocriminaliteit, drugshandel, terrorisme, ecocriminaliteit (milieucriminaliteit), enz. 

DGJ biedt eveneens gespecialiseerde technische ondersteuning door middel van ICT-deskundigen, misdrijfanalisten, forensisch onderzoek evenals enkele bijzondere opsporingsmethodes en missies van de speciale eenheden.

Om nieuwkomers te begeleiden Stel je vragen of maak een afspraak om een collega te ontmoeten: < email deleted for security reasons >

Application deadline

Not given

Job Category

IT Project, Data & Product Management

More about the company

Belgische politie - Police belge logo

Belgische politie - Police belge

Officiële pagina van de Geïntegreerde Politie