Rookie Startups

One of Sweden's leading educators of young entrepreneurs.

Company type

SME


Sector

Public / Government / Education / Armed Forces


Location

Stockholm

Discover Rookie Startups

Handledarteam

Vi ökar ungas entreprenöriella förmåga 

Rookie Startups är en av Sveriges ledande utbildare av unga entreprenörer. Sedan 2008 har vi utbildat över 11000 individer, varav 96 % uppger att de skulle rekommendera oss till någon de känner. Vi är specialiserade på utveckling av entreprenöriella förmågor. Genom vår beprövade metod, utvecklad i samarbete med forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, ger vi ungdomar verktyg att lyckas på arbetsmarknaden och i livet – som företagare, anställda eller annan form av förändringsledare.

Entreprenörskap är mer än bara företagande

För att lyckas starta och driva ett företag behöver man vara företagsam eller entreprenöriell. Samma förmågor krävs egentligen oavsett vilken (affärs)idé eller dröm man vill förverkliga – bli artist, fotbollsproffs, politiker, mediaprofil eller vad det nu kan vara – eller om man vill skaffa sig ett helt vanligt jobb och lyckas på arbetsmarknaden.

Därför erbjuder Rookie Startups inte bara program för den som vill starta företag. Vi har även program för den som vill påverka samhället och vara med och utveckla sin stad och kommun, för den som vill lära sig mer om arbetsmarknaden och hur man skaffar sig ett jobb, eller för den som vill att fler människor ska kunna dra nytta av all modern teknik som finns i dagens samhälle. 

Syftet är dock alltid detsamma – att låta unga utveckla sin entreprenöriella förmåga och ge dem verktyg att nå sin fulla potential.Deep dive into their world

  • Creation year

    2008